De vorba cu… EVA

Asa cum am zis aici, saptamana aceasta o am oaspete pe EVA.

Mistery girl silent

Nu-mi place sa mi se atraga atentia ca nu am avut dreptate, dar „cum ne asternem asa dormim”…Facem atatea lucruri in viata simtind ca avem totala dreptate, dar uneori mai devreme sau mai tarziu realizam ca am gresit undeva sau chiar am ranit, deranjat, jignit si asta fiindca ne pripim din instinct.

Redemptie…cred ca asta e cuvantul potrivit pentru cele de mai sus. Gresim, realizam apoi si ne pare rau, ne scuzam si incercam sa indreptam lucrurile. Este ceva rau in asta? Personal nu cred! Desi nu poti sa dai timpul inapoi, poti sa incerci sa repari ce ai gresit si doar faptul ca incerci (fie si fara reusita) inseamna ceva, inseamna bunavointa si este de apreciat.

Problema poate fi pusa altfel…. Cand avem deja un bagaj considerabil de greseli din trecut si vrem sa indreptam lucrurile si incercam sa devenim mai buni poate, mai sufletisti, ne asteptam ca imaginea noastra sa se indrepte, sa fim vazuti intr-o lumina mai alba, sa primim mai multe zambete. Nu e asa simplu, lumea trece greu peste deceptii, parerile se schimba greu odata ce au fost formate. Desi uneori sunt pareri fara fond, concluzii trase in urma unui singur fapt, pripite, persoanele in cauza ne catalogheaza fara a mai tine cont de imprejurari si de starea de spirit in care ne aflam noi….cei ce regreta.

Partea cea mai urata e ca odata ce ai inceput asa zisa redemptie sa se intample sa mai gresesti odata ca te trimit astia de unde ai plecat si o iei de la zero. Albul imaculat se obtine greu si se murdareste repede, iar detergentul e de proasta calitate… speli, speli si speri ca pana la urma iese pata aia pe care ai obtinut-o dand cu batu’n balta cu noroi.

Ce solutie avem? Cred ca trebuie sa incercam, sa indreptam lucrurile chiar si atunci cand nu mai speram, pentru ca doar asa devenim mai buni.

Cam atat din pentru saptamana aceasta, multumim ca ai scris pentru noi EVA; si eu personal sper sa mai revii.

, , , , , , , , ,

One Response to De vorba cu… EVA

  1. Myself mai 12, 2009 at 4:49 pm #

    Nu cred ca „astia” au o putere prea mare in momentul in care tu decizi sa te schimbi. In momentul in care ai taria sa iti iei viata in maini si sa te schimbi, ceilalti nu conteaza, imaginea ta despre realitate nu poate fi alterata. Multi spun ca sunt influentati. Sunt influentati pentru ca vor sa fie. Nu au tarie pentru ca nu vor. Exemplu: sunt genul de om care nu bea alcool aproape deloc. Nu de multe ori am fost pus in situatia: „Hai ba, nu esti barbat daca nu bei.”
    Daca ar fi fost sa ascult sfatul asta acum as fi fost un BARBAT din punctul lor de vedere insa un betiv din punctul meu. E doar un exemplu pueril, dar cred eu ca destul de concludent.
    Felicitari pentru post. Interesanta ideea.

Lasă un răspuns